Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Bununla beraberinde yangın merdivenlerinin bir cepheının açık olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda yaşama kayıplarının olma ihtimali ağırbaşlı oranda düşmektedir.

Yangın merdiveni kapıları yangın takkadak hızlı bir şekilde tahliyeyi katkısızlayarak, yangına dayanımı yardımıyla yangının yayılmasını geciktiren yahut engelleyen özel kapılardır.

Bu merdivenler, ivedi kaçış senaryolarında hızlı ve emin bir şekilde açılıp kullanıma amade hale hasılat. Bu sayede, binada kâin kişilerin eskiden boşaltma edilmesi sağlamlanır ve can kaybı riski minimize edilir.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlamlıklı bir şekilde olay yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

 Bir gestaltda veya katlarında mevcut her kullanıcı bâtınin, gayrı kullanıcıların tasarrufında olan odalardan veya mekânlardan çekiştirmek zorunda lafınmaksızın, bir çıkışa yahut çıkışlara doğrudan muvasala sağlanması gerekir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

Bu makalede, Yangın çıkış kapısı istanbul yangın merdiveni baplarının elbette olması gerektiği, emeklevleri ve emniyet standartları üzerine ilimlı detayları bulabilirsiniz.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin cihetı keşik, yangın kapıları umumiyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar diğer yangın sahabet özelliklerine sahiptir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması esenlanabilir.

Hızlı Erişim: Kapılar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede acil durumlarda boşaltma maslahatlemleri dizi bir halde örgülabilir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan ince malzeme kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir standart olmadığı midein sac sözınlığı 1.0 mm veya daha yufka kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı gayrı ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara seçmek mümkündür. Ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Merdivenin kapkaloriın dışarıya sahih açılması gerekir. Kaldırıma dosdoğru açılarak olası bir yangın yerinde insanların kaçmasını sağlamlar.

Bu merdivenler, binaların dış cephesine veya iç mekanlarına monte edilebilir ve bir yangın durumunda hızlı ve emniyetli bir şekilde kaçış sağlamlar.

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya başka müstacel durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını esenlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır.

Report this wiki page